ConCon^7 -tapahtumanjärjestäjien seminaari

Viime vuosikymmenen aikana suuriksi, tuhansienkin nuorten kokoontumisiksi paisuneet con-tapahtumat ovat nykyaikainen trendi ja liittyvät vahvasti verkossa toimiviin nuorisokulttuureihin. Sanalla ‘con’ viitataan yleensä kokoontumisiin tai harrastetapahtumiin (engl. convention), jotka ovat luonteeltaan messun tai seminaarin kaltaisia. Esimerkkinä mainittakoon Kuopiossa heinäkuussa järjestetty japanilaiseen animaatioon ja sarjakuvaan keskittynyt Animecon, joka sai asianmukaisen uutisen YLE:ltä.

Verkessä yhdeksi keskeiseksi tavoitteeksi on vuodelle 2012 asetettu tapahtuma- ja ilmiöpohjaisten työmuotojen kehittäminen verkossa ja verkon avulla. Toimintakeskus Hubi on yksi väline, jolla Verke on mahdollistamassa nuorille suunnattujen tapahtumien viemistä verkkoon. Toisaalta Verke pyrkii myös verkostoitumaan ja tukemaan yhteisöjä ja yhdistyksiä, jotka tuottavat nuorille suunnattuja tapahtumia verkossa tai verkon avulla ja edistävät nuorten omaehtoista toimintaa.

Osallistuin lauantaina 24.3.2012 Verken edustajana Tampereen teknillisellä yliopistolla (TTY) järjestettyyn ConCon^6 -tapahtumanjärjestäjien seminaariin. Kirjoitan blogausta aiheesta vasta nyt, sillä Verke isännöi seuraavaa, järjestyksessään seitsemättä ConCon -seminaaria Nuorten toimintakeskus Hapessa, Helsingissä 27.10.2012. Haluamme esitellä conien ja muiden nuorisokulttuuri- ja harrastetapahtumien sekä niiden parissa työskentelemisen tarjoamia mahdollisuuksia nuorisotyön toimijoille valtakunnallisesti.

ConCon -tapahtumanjärjestäjien seminaari on 1-2 kertaa vuodessa järjestettävä yksipäiväinen tapahtuma, johon kokoontuu suomalaisia con-tapahtumien eli pääsääntöisesti fanikulttuuri- ja harrastetapahtumien (mm. roolipelaaminen, sci-fi,  japanilainen animaatio. sarjakuva) järjestäjiä. Tapahtumissa järjestäjät vaihtavat kokemuksia keskenään, luennoivat toisilleen ja verkostoituvat. Varsinaisen puheohjelman tuottavat siis osallistujat itse ja kullakin ConConilla on oma teemansa. Kevään 2012 teemana oli onnistumiset ja epäonnistumiset. Osallistujamäärältään tapahtumat ovat olleet 30-50 hengen kokoontumisia ja osallistujat ovat edustaneet Suomen ns. con-skeneä kattavasti. Mukana on aiempina kertoina ollut muun muassa Finncon-, Ropecon- ja Animecon -tapahtumien edustajia. ConCon -seminaareissa on ollut mukana muidenkin verkkoon ja nuorisokulttuuriin liittyvien tapahtumien edustajia, kuten tietokonefestivaali Assemblyn järjestäjiä.

Helsingissä 27.10. järjestettävän ConCon^7:n teemana on verkon, sosiaalisen median ja verkostojen hyödyntäminen tapahtuman järjestämisessä. Aiempiin ConCon-seminaareihin pääsee tutustumaan tapahtuman kotisivulta. Videotallenteita aikaisemmista seminaareista löytyy myös ConTV:n YouTube-kanavalta, muun muassa Mikko Lammin luento ‘Mitä voidaan oppia IT-alalta’. ConCon^7-seminaariin on tarkoitus järjestää toimintakeskus Hubin kautta etäosallistumismahdollisuus video-streamauksen ja chatin muodossa. Lisäksi tapahtumaa voi kommentoida Twitterissä hashtagilla (tunniste) #concon7.

ConCon -seminaarien tulevaisuuden kannalta näen varsin mielenkiintoisena sen, millaista esimerkkiä Helsingin nuorisoasiainkeskus ja Verke onnistuvat tapahtumaa isännöimällä näyttämään. Ehkä suurin mahdollisuus piileekin tapahtumien näkyvyyden, tunnettavuuden ja yhteistyömahdollisuuksien parantamisessa.

Ovatko suomalaiset con-tapahtumat tulleet sinulle tutuiksi? Millaisia terveisiä haluaisit lähettää tapahtuman järjestäjille ja osallistujille? Millaisia ajatuksia tällainen seminaari herättää ja onko sinulla ideoita siitä, miten kunnalliset nuorisotoimet tai muut nuorten kanssa työskentelevät tahot voisivat osallistua coneihin ja muihin harrastetapahtumiin sekä niiden kehittämiseen tulevaisuudessa? Eli olla siellä, missä nuoretkin.

Lisätietoja:

Pekka Myller

pekka.myller@verke.org

040 484 0236 (ark. 10 – 17)


2 kommenttia on “ConCon^7 -tapahtumanjärjestäjien seminaari”

  1. Pekka Myller sanoo:

    Ilmoittautuminen ConCon^7 -seminaariin on nyt auki osoitteessa http://goo.gl/qr98I
    Tutustuthan myös tapahtuman kotisivuihin http://concon.nakkikone.org

    Ohjelman runko tulossa piakkoin.

  2. […] Lisäksi Twitterin käytön mahdollisuutta olisi voinut rummuttaa etukäteen enemmänkin kuin  vain edellisessä blogauksessani, sillä se olisi ollut kätevin tapa etäosallistujille kommentoida ohjelmia […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s