Nuoret kysyvät mieltä askarruttavista asioista myös kesällä

Kesä on nuorille kokeilujen aikaa. Kesällä on aikaa miettiä omia tuntemuksiaan, aikaa tuntea itsensä myös yksinäiseksi tai miettiä jo sitä, miten selviää syksyn opiskelupaineista. Kesällä koulut ovat kiinni ja kaverit ja ikätoverit, joita nuoret tapaavat päivittäin koulussa, eivät nyt ole samalla tavalla läsnä nuorten elämässä. Koulun oppilashuolto ei myöskään ole nuoren käytettävissä kesällä. Lisäksi monet nuorten palvelut sulkevat ovensa ja puhelimensa lomien ajaksi.

Koulujen päätyttyä ja nuorten siirryttyä kesälaitumille myös useat nuorten parissa verkossa toimivat työntekijät siirtyvät hyvin ansaitulle kesätauolle. Tämä heijastuu luonnollisesti myös nuorten verkkopalveluihin, joista monet sulkeutuvat lähes koko kesäksi.

Mutta nuoret ovat verkossa myös kesällä. Mistä nuorilla on siis mahdollisuus saada tietoa ja palvelua?

Helsingissä nuorten kysymys & vastaus -palstalla Pulmakulmassa on vastattu nuorten kysymyksiin jo 13 vuoden ajan, myös kesäisin. Vastaajat ovat todenneet saman kuin Helsingin Sanomat kirjoituksessaan 17.6.2011 ”Nuorten yksinäisyys pahenee kesällä”.

Helsingin seutukunnan Pulmakulman kysymys & vastaus -palstalle, www.nuoret.info, tuli viime vuoden heinäkuussa yhtä paljon kysymyksiä kuin muinakin kuukausina. Kysymykset liittyivät enimmäkseen hyvinvointiin, ihmissuhteisiin ja vapaa-aikaan. Nuorten Pulmakulmaan jättämien viestien otsikot, kuten ”Vartalo”, ”Ulkonäköpaineet”, ”Rikkinäinen sydän” ja ”Kuolemanpelko” kertovat siitä, että myös kesällä useat kysymykset askarruttavat mieltä.

Tulevaisuutta ja tulevia kesiä ajatellen onkin tärkeää pohtia yhdessä kaikkien verkossa nuorten parissa työskentelevien toimijoiden, miten laadukkaat ja riittävät palvelut voidaan taata myös pitkien loma-aikojen yhteydessä. Onko kyse resursseista vai pikemminkin eri toimijoiden välisen yhteistyön tiivistämisestä ja yhteisen tahtotilan löytämisestä?

Näitä asioita pohdiskellessa toivotamme samalla koko Verken puolesta aurinkoista ja rentouttavaa kesää!


Helsingin seutukunnan Kysymys & vastaus -palstalla Pulmakulmassa http://www.nuoret.info
saa vastauksia kysymyksiin koko kesän 2012. Lisäksi Pulmakulman chatissa voi
tiistaisin ja torstaisin klo 14-16 keskustella kahden kesken nuorisotyöntekijän,
terveydenhoitajan tai sosiaalityöntekijän kanssa.

Verkkoterkkarit ovat paikalla verkossa koko kesän. Pulmakulma-chatin lisäksi heidät
tavoittaa Facebook-chatissa maanantaisin klo 14-16 ja IRC-Galleria-chatissa tiistaisin ja
keskiviikkoisin klo 14-16 sekä perjantaisin 29.6. lähtien klo 12-14.
Lisätietoja Verkkoterkkareiden ympäristöistä ja aukioloajoista löytyyy osoitteesta: www.facebook.com/verkkoterkkarit


3 kommenttia on “Nuoret kysyvät mieltä askarruttavista asioista myös kesällä”

  1. Sari Tikkanen sanoo:

    Etsivä Nettityö on Online myös kesällä maanantaista keskiviikkoon kello 20-23.30, lukuunottamatta kolmen viikon kesätaukoa 9.7.-29.7.2012.

    Nettietsivät löytää IRC-Galleriasta profiilista EtsiväNettityö, sekä Messengeristä osoitteella etsiva.nettityo(a)nuortenpalvelu.fi. Muuttuvista aikatauluista tieto nettisivuilla http://www.etsivanettityo.fi.

  2. Heikki sanoo:

    Hienoa, että verkossa on kesällä tarjolla palvelua nuorille myös iltaisin. Olisi kiva kuulla myös muilta toimijoilta kesätoiminnasta verkossa.

  3. On toisiaan tärkeää että eri tahot on keskusteluyhteyden päässä nuorille kesälläkin, ja että nuoret löytää helposti tietoa siitä, mistä voi lähteä hakemaan apua itselleen kesälläkin. Voimia työhön kaikile ja virkistävää kesälomaa!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s