Mikä ihmeen Verke?

Valtaosa nuorista käyttää internetiä päivittäin ja netin käyttö kasvaa edelleen (Tilastokeskus, 2010). Internetistä onkin tullut olennainen osa nuorten arkea. Nuorisotyön lähtökohtana on tehdä työtä siellä, missä nuoret ovat. Ja kun nuoret ovat netissä, ovat nuorille suunnatut palvelut seuranneet heitä.

Nykyään yhä useampi nuorille suunnattu palvelu on löytänyt tiensä internetin ihmeelliseen maailmaan. Siirtyminen uuteen toimintaympäristöön ei kuitenkaan tapahdu itsestään, vaan se vaatii pitkäjänteistä ja verkostoitunutta kehittämistyötä niin sisällöllisesti kuin organisaatiotasolla.

Osaltaan tähän haasteeseen vastaamaan on perustettu opetus- ja kulttuuriministeriön (elokuussa 2010) nimeämä ja Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen koordinoima Verkkonuorisotyön valtakunnallinen kehittämiskeskus eli Verke.

Verken toiminta-ajatuksena on luoda, tuottaa ja kehittää verkon avulla tehtävää nuorille suunnattua työtä ja toimintaa. Lisäksi keskus toimii asiantuntija- ja tukipalveluna keskittyen toimialaansa koskevan tiedon ja osaamisen lisäämiseen. Toiminnan kohderyhmänä ovat nuoret sekä nuorille suunnatun työn ammattilaiset ja opiskelijat.

Toiminta- ja kehittämisalueita keskuksessa ovat mm. verkon avulla tehtävä valtakunnallinen ja monialainen nuorille suunnattu työ, rasisminvastainen ja etsivä verkkonuorisotyö, nuorten verkkovaikuttamistoiminta, tieto- ja neuvontatyö verkossa sekä verkkopelitoiminta.

Verken alaisuudessa toimii useita verkkonuorisotyön toimintoja, joissa työskentelee Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen, sosiaaliviraston, terveyskeskuksen ja opetusviraston sekä Pelastakaa Lapset ry:n henkilökuntaa. Toimintoja ovat:
Etsivä nuorisotyö verkossa -hanke
Lasten ja nuorten verkkososiaalipalvelut (Vespa) -hanke
Moam – moniammatillisen verkkonuorisotyön hanke
Netari
NoRa (No Racism) -hanke
Nuorisotiedotuskeskus Kompassi
Pelitalo
Toisen asteen yhteys
Verkkoterkkari-hanke

Keskuksen toiminnot tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään. Lisäksi toimintaa kehitetään valtakunnallisena ja monialaisena yhteistyönä yhdessä julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin kanssa. Verkostoituminen ja yhteistoiminta ovatkin Verken keskeisiä periaatteita – yhdessä syntyy enemmän kuin yksin.

Yhdenlaisen kanavan edellä mainittuun verkostoitumiseen ja yhteistoimintaan tarjoaa tämä Verken blogi. Ideana on jakaa ajatuksia ja keskustella verkkonuorisotyöstä ja siihen liittyvistä ilmiöistä. Kirjoittajina toimivat sekä Verken työntekijät että kuka tahansa aihepiiristä kiinnostunut.

Tervetuloa lukemaan, keskustelemaan, kirjoittamaan ja kommentoimaan! Tästä se lähtee 🙂


2 kommenttia on “Mikä ihmeen Verke?”

  1. oula näkki sanoo:

    ”Verken toiminta-ajatuksena on luoda, tuottaa ja kehittää verkon avulla tehtävää nuorille suunnattua työtä ja toimintaa. Lisäksi keskus toimii asiantuntija- ja tukipalveluna keskittyen toimialaansa koskevan tiedon ja osaamisen lisäämiseen. Toiminnan kohderyhmänä ovat nuoret sekä nuorille suunnatun työn ammattilaiset ja opiskelijat.”

    -oppaasta kuinka keksimme pyörän uudestaan ja uudestaan-

  2. […] Toisen asteen yhteys –sivustoa on voitu tänä vuonna kehittää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen rahoituksella, osana Verkeä eli uutta valtakunnallista verkkonuorisotyön kehittämiskeskusta. https://verke.wordpress.com/2011/07/07/verke-on-verkkonuorisotyon-uusi-kehittamiskeskus/   […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s